Вступити до родини ATR

Окупанти планують поновити наступ на Барвінкове і Слов’янськ — зведення Генштабу: ZAMAN

12 травня 2022, 14:44
593

Окупанти планують поновити наступ на Барвінкове і Слов’янськ — стягують поки живу силу і близько 300 одиниць бойової техніки.

За даними Генерального Штабу, росіяни мають на меті захопити Рубіжне, Лиман та Сєвєродонецьк.

Напередодні, українськими воїнами на Донеччині та Луганщині відбито 9 ворожих атак, спалено 8 танків, 6 бойових броньованих машин, 5 автівок та зенітну установку.

Окрім того, на цій ділянці фронту у росіян поменшало на 4 безпілотники «Орлан».

У Генштабі зазначили, що рашисти сунуть на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдівському та Курахівському напрямках.

«На Лиманському напрямку ворог форсував річку Сіверський Донець для введення основних сил та проведення наступу. У напрямку на Сіверськ веде наступ в бік Зеленої Долини і Новоселівки. На Бахмутському напрямку ворог веде штурмові дії у напрямку Первомайськ, Комишуваха, бойові дії тривають», — звітує речник Генштабу ЗСУ Олександр Штупун.

Водночас, на півдні країни російські окупанти підтягують ресурси та відновлюють побиту техніку. Мета — загарбати всю Херсонщину, повідомляють в оперативному командуванні «Південь».

Зокрема, в районі Нової Каховки помічено підготовку інженерних підрозділів для наведення понтонних переправ. Не вщухають і артилерійські обстріли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ