Вступити до родини ATR

Геноцид повторюється — у КТРЦ розповіли про пам’ятні заходи до 18 травня: ZAMAN

16 травня 2022, 20:51
920

У Кримськотатарському ресурсному центрі презентували інформаційні плакати, що підготували до 78-их роковин геноциду кримськотатарського народу.

ФОТО: Укрінформ

ФОТО: Укрінформ

У Кримськотатарському ресурсному центрі розповіли про заходи, які відбудуться 17 та 18 травня. Зокрема, саме 18 травня, у 78-мі роковини, як радянська влада депортувала з Криму весь корінний народ, відбудеться покладання квітів до пам'ятних каменів, зокрема і в окупованому Криму. 

На пам'ятні акції вийдуть кримські татари з діаспор всього світу, зокрема Канади, Туреччини та країн Балтії. Саме 18 травня рівно о 12.00 розпочнеться хвилина мовчання, яку транслюватимуть українські телеканали, а у 16.00 відбудеться онлайн-мітинг, який можна буде подивитися в ефірі Першого кримськотатарського телеканалу ATR.

У КТРЦ також розробили плашку-хештег, яку рекомендують розміщувати у соцмережах та телеканалах, аби нагадати 18 травня про депортацію кримськотатарського народу. 

Окрім того, там підготували тест «Що ти знаєш про День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу?». Давши відповідь лише на 10 запитань, кожен українець зможе перевірити свої знання про трагедію корінного народу Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ