Вступити до родини ATR

Пам’ятні заходи у Криму — роковини геноциду кримськотатарського народу: ZAMAN

18 травня 2022, 17:09
749

Зранку в окупованому Криму кримські татари несли квіти до пам’ятних каменів, встановлених на честь кримських татар, котрі не пережили депортацію 1944-го.

Незважаючи на дощову погоду, у Сімферополі у сквері біля залізничного вокзалу, де закладено пам'ятний камінь, зібралися десятки кримських татар із національними прапорами. Рік за роком тих, хто пережив депортацію, стає дедалі менше. Але приходять їхні діти та онуки, які діляться спогадами своїх бабусь та дідусів.

Активісти дають настанови підростаючому поколінню.

«Побудуємо державність на своїй Батьківщині й тут житимемо. Висловлюю велику подяку тим, хто тут сьогодні зібрався. Наша боротьба продовжується, вона ніколи не зупиниться. Настануть такі дні, коли ми вітатимемо одне одного зі святом. Крок за кроком ми наближаємося до цих днів», — каже Ленмар Юнусов.

Вже котрий рік окупанти забороняють проведення масових мітингів, присвячених дню депортації кримськотатарського народу. До окупації Криму, 18 травня, на центральній площі Сімферополя збиралися десятки тисяч кримських татар вшанувати пам'ять загиблих на чужині. З початку окупації люди лише можуть зібратися у себе в селищах, і то не скрізь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ