Вступити до родини ATR

Перший кримськотатарський телеканал ATR став переможцем конкурсу інфраструктурних грантів

23 травня 2022, 14:07
816

Громадська організація «Звільнення Криму» та Перший кримськотатарський телеканал ATR стали переможцями конкурсу інфраструктурних грантів.

Конкурс відбувся завдяки програмі «House of Europe».

Ця програма фінансується Європейським Союзом і створена для підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС та Великій Британії.

Завдяки «Дому Європи» Перший кримськотатарський телеканал ATR отримав обладнання, завдяки якому зберіг безцінний архів про історію та життя кримськотатарського народу, як у депортації, так і після повернення на Батьківщину.

Обладнання, куплене за підтримки гранту, також дозволило модернізувати програмне забезпечення системи автоматизації мовлення.

«Обладнання, яке ми отримали у рамках співпраці, дозволить нам стабільно мовити та бути 24/7 в ефірі. Це — відеокарти, оперативна пам'ять, дискові масиви», — розповідає головний режисер Телеканалу ATR Руслан Сабрієв.

Нагадаємо, що Телеканал ATR залишається єдиним інформаційним телеканалом України, який здійснює цілодобове мовлення українською та кримськотатарською мовами для мешканців тимчасово окупованого Криму і материкової частини. Перемога у конкурсі дозволила продовжити цю працю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ