Вступити до родини ATR

Катували і били струмом — свідок у «справі» Джеляла та Ахтемових розповів про вибиття показів: ZAMAN

26 травня 2022, 18:59
752

Свідок у «справі» першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла та братів Ахтемових, яких окупанти звинувачують у диверсії, заявив в окупаційному «суді», що свідчення після затримання дав під примусом.

За словами Ельдара Одаманова, в ніч проти 4 вересня минулого року окупаційні силовики провели обшук у його будинку, вилучили телефон та іншу електроніку. Самого з мішком на голові вивезли у невідомому напрямку, возили у машині кілька годин. Після, привезли до невідомої будівлі та завели у підвальне приміщення. Перед допитом його катували.

Як відомо, на минулому, так званому «судовому засіданні», інший свідок звинувачення Шевкет Усеїнов також заявив, що давав свідчення з мішком на голові та в наручниках.

Ключові свідки Одаманов та Усеїнов, так само як і Наріман Джелял, Азіз та Асан Ахтемови були затримані 3 та 4 вересня, а точніше викрадені зі своїх будинків та вивезені у невідомому напрямку. Більше доби силовики не давали рідним жодної інформації про їхнє місце знаходження та їх правовий статус. За інформацією активістів, після того, як у них вибили потрібні свідчення проти Нарімана Джеляла та братів Ахтемових, силовики їх випустили з будівлі ФСБ і знову ж таки затримали. Причиною стала відсутність при них документів, що підтверджують їх особи та непокору співробітникам поліції. Окупаційний «суд» їх заарештував на 14 та 15 діб. Обидва після звільнення не стали розповідати, як їх затримали, де тримали та які тортури застосовували до них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ