Вступити до родини ATR

«Справа» Мустафи Джемілєва — «суд» окупантів змінив покарання: ZAMAN

26 травня 2022, 20:15
731

Окупанти не змирилися з тим, що окупаційний «суд» Армянська звільнив від покарання лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва.

Так званий «Верховний суд» Криму сьогодні вирішив, що вирок першої інстанції був «надмірно м'яким», та виправив цей прорахунок, засудивши Джемілєва до 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у квітні Мустафу Джемілєва окупанти визнали винним за трьома епізодами. За нібито незаконне придбання та зберігання набоїв і недбале зберігання зброї йому присудили 1 рік позбавлення волі та 35 тисяч рублів штрафу. За нібито незаконний перетин російського кордону — 2 роки умовного терміну. Але від покарання пов'язаного із зберіганням зброї його звільнено, оскільки минули терміни притягнення до відповідальності. А від покарання нібито за незаконний перетин російського кордону Джемілєва зовсім амністували. Однак на вимогу окупаційного «прокурора» так званий «Верховний суд» Криму скасував звільнення Мустафи Джемілєва від покарання. Окупаційні «судді» вирішили, що за звинуваченням у недбалому зберіганні вогнепальної зброї покарання має становити 20 тисяч рублів штрафу. За звинуваченням у незаконному зберіганні боєприпасів — 1 рік позбавлення волі. За звинуваченням у незаконному перетині держкордону РФ — 3 роки позбавлення волі. Запобіжний захід — взяття під варту з моменту арешту. Заочне судилище без участі самого Джемілєва тривало більше 20 місяців. «Справа» була сфабрикована нашвидкуруч після оголошення лідерами кримських татар маршу на Крим навесні 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ