Вступити до родини ATR

Затримання адвокатів у Криму — Назіму Шейхмамбетову оголосили вирок: ZAMAN

27 травня 2022, 19:09
932

Четверо адвокатів за два дні було затримано в окупованому Криму.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Російські силовики розпочали полювання на адвокатів, які захищають мешканців Криму у політично мотивованих справах.

У Сімферополі перед засіданням, де мали розглянути складений адміністративний протокол на адвоката Назіма Шейхмамбетова, затриманого 26 травня, співробітники так званого «центру протидії екстремізму» затримали двох інших адвокатів, які прийшли до суду представляти інтереси затриманого колеги.

Айдер Азаматов та Еміне Авамілєва навіть не встигли зайти до будівлі суду. По телефону про своє затримання встигли повідомити колегію адвокатів.

Окупаційні силовики пояснювати причину затримання не стали, адвокатів відвезли до відділення поліції для складання на них адміністративних протоколів.

Нагадаємо, що Назіма Шейхмамбетова учора було затримано після судового засідання над його колегою Едемом Семедляєвим, якого окупанти оштрафували на 75 тисяч рублів, нібито за «дискредитацію» російських збройних сил.

Назім Шейхмамбетов в очікуванні суду ніч провів в ізоляторі тимчасового тримання. А затримали його нібито за правопорушення, яке він скоїв ще 26 жовтня 2021 року — 7 місяців тому біля будівлі поліції у Сімферополі, коли давав коментар для ЗМІ. На думку силовиків, він порушив соціальну дистанцію, внаслідок чого створив загрозу поширення коронавірусної інфекції.

Суд над адвокатом Шейхмамбетовим тривав недовго, суддя окупаційного суду лише зачитав заздалегідь підготовлене рішення про 8 дім арешту.

Адвокатів Еміне Авамілєву та Айдера Азаматова звинувачують у такому ж правопорушенні, на них у відділі поліції складають адміністративні протоколи, які будуть розглянуті найближчим часом. Їхня вина також полягає в інформуванні громадськості — вони, як і Назім Шейхмамбетов, давали інтерв'ю після надання правової допомоги затриманим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ