Вступити до родини ATR

«Це не вплине на нашу професійну позицію» — Еміне Авамілєва про свій арешт: ZAMAN

30 травня 2022, 17:33
763

«Це не вплине на нашу професійну позицію». Так адвокат Еміне Авамілєва прокоментувала свій арешт на 5 діб.

Сімферопольський окупаційний «суд» визнав Еміне Авамілєва та її колегу Айдера Азаматова, якому присудили 8 діб арешту, організаторами масових зборів громадян, порушуючи санітарні норми, що нібито створило загрозу поширення коронавірусної інфекції.

Вони, ще восени минулого року, біля відділу поліції, після надання правової допомоги затриманим, дали інтерв'ю для ЗМІ і розповіли родичам про заарештованих.

Окупаційні силовики склали адміністративні протоколи на адвокатів через 7 місяців з моменту нібито скоєння правопорушень. Хоча російське законодавство свідчить, що протоколи мали бути складені негайно після скоєння правопорушення.

Як відомо, затримані адвокати захищали мешканців Криму у політично мотивованих справах. Їхні колеги кажуть, що це тиск на них через їхню професійну діяльність.

Еміне Авамілєва та Айдер Азаматов були затримані 27 травня перед так званим «судовим засіданням», де мали розглянути складений адміністративний протокол на адвоката Назіма Шейхмамбетова, затриманого днем раніше співробітниками так званого «центру протидії екстремізму».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ