Вступити до родини ATR

Колаборант у Генічеську хоче торгувати пальним із Криму — перехоплення СБУ: ZAMAN

7 червня 2022, 16:08
985

Привласнити українські АЗС в Генічеську і торгувати пальним з Криму.

Таку нахабну угоду обговорював місцевий колаборант і вже колишній окупаційний керманич міста Геннадій Сивак з так званим «радником» Аксьонова Рустемом Німетуллаєвим. Їхню розмову перехопили в СБУ.

Згідно із записом, син ексголови Генічеської райадміністрації, Сейтумера Німетуллаєва, який переховується в Криму, міркує, як «віджати» покинуті заправки. Водночас Сивак охоче погоджується, лише непокоїться, щоб гроші не увели з-під носа.

На думку голови Меджлісу Рефата Чубарова, ті, хто 8 років тому втекли до окупованого Криму, сприйняли окупацію Херсонщини, як можливість повернутися. За його словами, Сейтумер Німетуллаєв та його син Рустем вирішили, що зможуть повернути своє панування у Генічеському районі. Утім, місця їм не знайшлося, відтак, колаборанти вирішили шукати можливість для грабунку, вважає Рефат Чубаров.

Нагадаємо, що Сейтумер Німетуллаєв має підозру у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України. З 2014 року чоловік переховується в Криму, де створив і очолив колаборантську організацію «Къырым бирлиги».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ