Вступити до родини ATR

Нікчемні спроби анексувати Херсонщину — охочих допомагати ворогу бракує: ZAMAN

8 червня 2022, 17:33
1022

Росіяни хочуть анексувати окуповану територію Херсонщини.

Так вважає експерт Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

У проєкті Центру журналістських розслідувань він заявив, що окупантам бракує кадрів, щоб організувати діяльність на новозагарбаних теренах. За словами Данилова, вони утворили 19 окупаційних комендатур і хочуть забезпечувати свої порядки руками колаборантів.

Водночас, в українській розвідці повідомляють, що ворог готує підґрунтя для нібито анексії Херсонщини за кримським сценарієм, під прикриттям псевдореферендуму. Щоправда, оскільки охочих бракує, окупанти промацують ґрунт дзвінками до херсонців з так званим «соцопитуванням» — питають про ставлення ставлення до війни, до путіна та як ті оцінюють обстановку в Херсоні.

Як відомо, наприкінці травня росіяни почали на Херсонщині незаконну паспортизацію. За отримання «двоголової книжечки» та підтримку референдуму обіцяли по 10 тисяч рублів. Також розповідали, що без російських документів люди не отримають доступ до мобільного зв’язку. Утім, підтримки людей окупанти все одно не дістали. Навіть за їхніми підрахунками, за тиждень лише 80 херсонців зголосилися подати заявку на отримання окупаційного паспорта.

Нагадаємо, шо роздача російських паспортів є елементом репресивної політики, а українські правоохоронці обіцяють відповідальність для тих, хто це організовував. А у МЗС України додають, що окупаційна паспортизація є юридично нікчемною, а так звані документи — лише папірці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ