Вступити до родини ATR

Припинили «справу» проти голови регіонального Меджлісу — окупанти винесли виправдовувальний вирок Ільверу Аметову: ZAMAN

21 червня 2022, 19:19
1119

Окупанти припинили «справу» щодо голови Судакського регіонального Меджлісу про незаконне зберігання зброї.

Фото: RFE/RL

Фото: RFE/RL

Переслідування Ільвера Аметова розпочалося восени 2019 року. Тоді окупанти під час обшуку, проведеного в його будинку та приватному музеї, вилучили частину старовинної зброї.

«Експерти», призначені окупантами, дійшли висновку, що музейний експонат може стріляти.

Влітку минулого року судакський окупаційний «суд» визнав Ільвера Аметова винним та засудив його до восьми місяців обмеження волі. Апеляція повернула «справу» на новий розгляд.

Цього разу, зважаючи на те, що голова Меджлісу Судака під час обшуку добровільно видав цей експонат, «справу» припинили.

Водночас, сам Ільвер Аметов «справу» вважає сфабрикованою і переслідування пов'язує зі своєю громадською діяльністю.

«Два з половиною роки переслідували мене за цією кримінальною «справою». Не знайшовши причин для мого покарання, суддя Іванов виніс виправдувальний вирок і припинив «справу». Дякуємо всім тим, хто протягом трьох років відвідував засідання. Я сам вже втомився від цих судів, мабуть, і вони втомилися, але вони знаходили в собі сили і продовжували приходити та підтримувати мене. Якщо ми будемо підтримувати одне одного, надавати допомогу, ми впораємося з цією державою», — каже Ільвер Аметов. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ