Вступити до родини ATR

Захищаємо права, гарантовані Конституцією — Зеленський привітав українців зі святом: ZAMAN

28 червня 2022, 18:43
687

Наш обов'язок — захищати права, гарантовані Конституцією.

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем Конституції України.

Він наголосив, що на війні з росією громадяни борються за права, гарантовані цим документом: за незалежність, цілісність країни, гідність і честь людей.

«Окупант чекав на гостинний прийом, а отримав шалений спротив — зустріч не хлібом-сіллю, а «Стугною» і «Джавелінами», «Байрактаром» і «Нептуном», «Вільхою» і «Хаймарсами». Наш спротив триває вже 125 днів. Для світу — це восьме диво, для ворога — дев'ятий вал, а для нас — 17-та стаття Конституції України. Захист України — це найважливіші функції держави і справа всього українського народу. Ми не маємо іншого вибору, аніж захищати свій вибір. Наш обов’язок — захищати наші права. Права, гарантовані Конституцією», — наголосив президент.

Нагадаємо, що основний закон держави українці отримали 28 червня 1996 року. Його ухваленню передували шість років підготовки та «конституційна ніч» — майже доба запеклих суперечок, зокрема через мову, державну символіку і статус Криму. Так, аби дійти згоди і, наприклад, умовити комуністів проголосувати за синьо-жовтий прапор, фракція «Народний Рух України» голосувала за визнання Автономної Республіки Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ