Вступити до родини ATR

Окупанти вбивають кримського татарина — Рустема Сейтмеметова катують у СІЗО окупованого Херсона: ZAMAN

6 липня 2022, 18:49
1747

Окупанти вбивають кримського татарина Рустема Сейтмеметова у СІЗО окупованого Херсона.

Про це повідомив голова Меджлісу Рефат Чубаров.

За його інформацією, 28 червня російські військові на чотирьох вантажівках вдерлися до будівлі чоловіка у Генічеську. Його жорстоко побили на очах маленьких дітей та викрали з дому. На вимоги близьких пояснити, що відбувається, окупанти заявили, що, мовляв, до них надійшла інформація про підготовку диверсії.

Дружині Рустема Сейтмеметова заявили, що її чоловіка відвезли для допитів та відпустять за день. Проте досі цього не сталося.

За уривчастими відомостями, Сейтмеметова першу добу утримували у підвалах училища №17 у Генічеську, а потім перемістили до Херсонського СІЗО, де він перебуває і досі.

«У нас є всі підстави стверджувати, що Рустема Сейтмеметова продовжують піддавати фізичним катуванням та психологічному тиску, домагаючись від нього визнання у діях, ним не вчинених. Виходячи з того, що Рустем Сейтмеметов минулого року переніс інфаркт, а цього року планувалося проведення операції на серці, а також те, що його позбавили можливості приймати необхідні ліки, його життя без жодного перебільшення перебуває під загрозою», — наголошує Рефат Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ