Вступити до родини ATR

Мусульмани усього світу відзначають Курбан-байрам — Зеленський привітав вірян: ZAMAN

11 липня 2022, 19:46
1976

Цими днями мусульмани усього світу відзначають Курбан-байрам — свято жертвопринесення.

Цього року мусульмани України, зокрема кримські татари, через війну не змогли відвідати священні місця — Мекку та Медину — для здійснення Хаджу — обряду паломництва. 

У київській мечеті Духовного управління мусульман Криму у перші день свята провели святкову молитву. Присутні просили Всевишнього про якнайшвидшу перемогу України у війні, яку розв'язала Росія, та про звільнення Криму.

З початку повномасштабних бойових дій на сході України окупантами повністю зруйновано кілька мусульманських культових споруд.

За словами муфтія Криму Айдера Рустемова, як би не було важко, у святкові дні не треба засмучуватися. Він закликав усіх, хто має можливість, виконати свій обов'язок перед Всевишнім — зарізати жертовну тварину, частину залишивши собі, дві інші частини роздати друзям, знайомим та нужденним, щоб і вони відчули атмосферу свята.

Президент України Володимир Зеленський також привітав усіх мусульман зі святом Курбан-байрам. Він побажав миру і заявив, що настане рік, коли вітатимемо одне одного у вільному Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ