Вступити до родини ATR

Підозрюється у держзраді — деталі затримання затримання екскерівника Кримського главку СБУ: ZAMAN

18 липня 2022, 17:41
31413

Державне бюро розслідувань оприлюднило деталі затримання екскерівника Кримського главку СБУ Олега Кулініча.

Правоохоронці звинувачують Кулініча у передачі російським спецслужбам розвідувальної інформації проти України. 

Кулініча підозрюють і в участі у злочинній організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю.

Прокоментував затримання Кулініча Президент України Володимир Зеленський.

«Ця особа була звільнена мною з посади ще на початку повномасштабного вторгнення. І, як бачимо, те рішення було абсолютно виправдане. Зібрано достатньо доказів для повідомлення цій особі про підозру в державній зраді. Всі його злочинні дії задокументовано. Всьому, що він робив, буде надана належна оцінка», — заявив він.

За словами Зеленського, нині в Україні зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів. 

Як відомо, Кулініч був призначений на посаду очільника кримського управління спецслужби, яке після окупації півострова було розташоване на Херсонщині, президентом 21 жовтня 2020 року. А цьогоріч у березні звільнений. За даними екскерівника апарату СБУ Ігоря Гуськова, Кулініч є випускником академії ФСБ РФ. Але в Україні до призначення в Кримській главк СБУ не мав стосунку до роботи української спецслужби, займаючи посади в інших держорганах, зокрема у міністерстві палива і енергетики, очолював Держкомзем а за часів Януковича був віцепрезидентом «Енергоатома».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ