Вступити до родини ATR

Ролан Османов на волі — кримський громадянський журналіст поділився дописом колеги у соцмережі: ZAMAN

18 липня 2022, 19:16
289137

Після триденного арешту вийшов на волю громадянський журналіст Ролан Османов.

Вже вдома він розповів як відбулося його затримання та судилище.  

За словами Ролана Османова, 13 липня він знаходився біля будівлі так званого «верховного суду» Криму, де проходило засідання у «справі» Нарімана Джеляла та братів Ахтемових. До нього підійшли співробітники так званого «Центру боротьби з екстремізмом» і запропонували проїхати з ними для надання пояснення у відкритій на нього адміністративній «справі». За спробу дізнатися, про яку справу йдеться, співробітники поліції застосували силу. 

Як виявилося, Ролан Османов лише поділився дописом Миколи Полозова, у якому адвокат назвав бомбардування українських міст фашизмом. При цьому у публікації не сказано, що це зробили саме російські військові.

Того ж дня окупаційний «залізничний суд» Сімферополя призначив Ролана Османова три доби арешту за нібито опір співробітникам поліції. Протокол, нібито про дискредитацію російських військових, буде розглянуто пізніше. 

Нагадаємо, що у 2019 році російські силовики проводили убудинку Ролана обшук. Тоді нібито прийшли у пошуках наркотиків. До цього він влаштовував пікет проти так званої «реставрації» Ханського палацу у Бахчисараї. У грудні минулого року його оштрафували на 15 тисяч рублів за участь у стихійних зборах кримських татар 4 вересня біля будівлі ФСБ у Сімферополі, де знаходилися викрадені кримські татари, серед яких був перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ