Вступити до родини ATR

Засудженого РФ кримчанина Акіма Бекірова етапували до російської Чувашії

4 жовтня 2024, 14:09
40

Активіста «Кримської солідарності» Акіма Бекірова, засудженого російським судом до 14 років ув'язнення, етапували із в'язниці Балашова Саратовської області РФ до ВК-9 у місті Цивільськ Російської Республіки Чувашія. Про це повідомила «Кримську солідарність» його дружина Сабріє.

Кримчанина вивезли із Балашова 12 вересня 2024 року. Потім його етапом перевезли до СІЗО Саратова, в Казань та СІЗО Цивільська. Вже 1 жовтня він повідомив сім'ю, що його збираються везти до колонії. Після прибуття до ВК-9 Бекіров зміг повідомити через іншого кримського політв'язня, що перебуває на карантині.

27 березня 2019 року російські силовики провели у Криму масові обшуки у будинках кримськотатарських активістів, зокрема представників громадського об'єднання «Кримська солідарність». Тоді було затримано понад 20 кримськотатарських активістів. Їх звинуватили у причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», яка визнана в Росії терористичною, але діє без обмежень в Україні та на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ