ATR AİLESİNE QOŞULMAQ

Окупанти в Криму розказали, коли відкриють санаторії та готелі

1 iyün 2020, 10:59
878

«Влада» окупованого Криму повідомила, що з 15 червня розпочнеться поетапне відновлення роботи об'єктів санаторно-курортного комплексу на території півострова.

Про це сказав «міністр курортів і туризму» Криму Вадим Волченко, пишуть місцеві ЗМІ.

«Ми прекрасно розуміємо, що санаторно-курортний і в цілому туристичний комплекс Криму чекає якнайшвидшого початку роботи, але робити це потрібно обережно, поетапно», — сказав він.

Так, перший етап передбачає відновлення роботи санаторно-курортних і готельних організацій, що мають діючу медичну ліцензію. Такі установи можуть бути відкриті з 15 червня. При цьому перший етап передбачає, що відпочивати в санаторіях зможуть тільки мешканці Криму.

Другий етап відновлення роботи санаторно-курортного комплексу може початися через два тижні після запуску першого. Він передбачає відкриття готелей, які підтвердять готовність виконувати рекомендації Росспоживнагляду актуальні на той момент. На цьому етапі можливий старт міжрегіонального туристичного трафіку.

Третій етап передбачає пом'якшення вимог Росспоживнагляду до засобів розміщення всіх форм власності та виду, роботи розважальних закладів. Термін початку цього етапу може бути визначений за підсумками реалізації перших двох.

Раніше стало відомо, що загальна кількість інфікованих COVID-19, за офіційними даними «влади», досягла 548 осіб (387 — у Криму, 161 — у Севастополі). 14 пацієнтів, хворих на коронавірус, на півострові померли.

Нагадаємо, нині у Криму діє «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19. Попри зростання кількості хворих «влада» поступово пом'якшує обмежувальні заходи. Так, з 1 червня на півострові відновлюють роботу літні майданчики кафе і ресторанів. Закритими поки залишаються спортзали, лазні, спа-центри та інші місця масового перебування громадян. Більш того, з 15 червня починається поетапне відновлення роботи об'єктів санаторно-курортного комплексу в окупованому Криму.