Вступити до родини ATR

До Криму прибула «делегація» євродепутатів

1 липня 2020, 10:09
1389

Ввечері 30 червня на окупований півострів прибула «делегація» французьких та німецьких депутатів для спостереження за незаконним голосуванням щодо змін у Конституцію РФ у Криму.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За даними представників кримської «влади», до складу «делегації» увійшли п'ять депутатів Європейського парламенту від Франції: Тьєррі Маріані, Віржіні Жорон, Жан-Лін Лакапель, Філіп Олів'є і Ерве Ів Марі Клод Жувене. Також окупанти повідомляють, що на півострів прилетіли депутат парламенту Берліна Гуннар Ліндеманн, віце-голова політичної партії «Альтернатива Болгарського Відродження» Любомира Ганчева, колишній член Центральної виборчої комісії Болгарії Мартін Райчев Райков і журналіст, колишній депутат парламенту Швеції Ерік Альмквіст.

{gallery_1}

Відомо, що «делегація» сьогодні планує відвідати виборчі дільниці у Ялті і Сімферополі, аби ознайомитися із перебігом незаконного голосування за зміни у Конституцію РФ в окупованому Криму. Цей незаконний візит євродепутатів триватиме до вечора 2 липня.

Зазначимо, що напередодні Міністерство закордонних справ України закликало Францію офіційно відреагувати на незаконний візит французької «делегації» депутатів Європарламенту в окупований Крим.

Як повідомляв ATR.ua, у Росії та на окупованих нею територіях Криму та Донбасу з 25 червня по 1 липня відбувається голосування щодо поправок до Конституції РФ. Зокрема, ці поправки дозволять чинному президенту Володимиру Путіну знову балотуватися на цей пост у 2024 році. Загалом Путін зможе залишатися при владі до 2036 року.

Меджліс кримськотатарського народу засудив проведення голосування за зміни у Конституцію РФ в окупованому Криму. Представницький орган корінного народу Криму звернувся до міжнародних партнерів України та до представників української влади із закликом вжити заходів, аби консолідовано дати відсіч російській агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ