Вступити до родини ATR

МЗС закликає Париж відреагувати на візит французької «делегації» у Крим

30 червня 2020, 15:37
1158

Міністерство закордонних справ України закликало Францію офіційно відреагувати на незаконний візит французької «делегації» депутатів Європарламенту в окупований Крим.

ФОТО: gov.ua

ФОТО: gov.ua

Як повідомляє прес-служба МЗС, сьогодні перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар зустрілася із послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном. У ході зустрічі дипломати обговорили незаконий візит «делегації» депутатів Європарламенту з Франції в окупований Крим, який має розпочатися 30 червня.

«Перша заступниця міністра привернула увагу посла до неприпустимості контактів громадян Франції з представниками окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованих територіях України. У цьому зв’язку Еміне Джеппар звернулася з проханням офіційно відреагувати на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту на чолі з Тьєррі Маріані до Криму (30 червня–2 липня). Етьєн де Понсен зі свого боку підтвердив незмінну позицію офіційного Парижа щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, в тому числі в рамках ООН та інших міжнародних організацій, а також запевнив, що передасть до МЗС Франції звернення Еміне Джеппар щодо візиту французьких депутатів Європарламенту до Криму», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ATR.ua, сьогодні окупанти у Криму чекають на візит «делегації» депутатів Європарламенту з Франції. Вони нібито приїдуть, щоб ознайомитися із перебігом незаконного голосування за зміни у Конституцію РФ в окупованому Криму.

Зазначимо, що у Росії та на окупованих нею територіях Криму та Донбасу з 25 червня по 1 липня відбувається голосування щодо поправок до Конституції РФ. Зокрема, ці поправки дозволять чинному президенту Володимиру Путіну знову балотуватися на цей пост у 2024 році. Загалом Путін зможе залишатися при владі до 2036 року.

Меджліс кримськотатарського народу засудив проведення голосування за зміни у Конституцію РФ в окупованому Криму. Представницький орган корінного народу Криму звернувся до міжнародних партнерів України та до представників української влади із закликом вжити заходів, аби консолідовано дати відсіч російській агресії.

Нагадаємо, що раніше у Міністерстві закордонних справ України заявили, що проведення даного плебісциту на окупованому півострові є незаконним. У відомстві запевнили, що організація Росією голосування у Криму та на Донбасі матиме для Москви політичні й правові наслідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ