Вступити до родини ATR

Чубаров записав відеозвернення до призначеного окупантами у його «справі» адвоката

5 серпня 2020, 16:05
1845

Голова Меджлісу кримськотатарського народу записав відеозвернення до адвоката Олександра Осокіна, якого окупанти у Криму призначили, аби той представляв інтереси Рефата Чубарова на «суді».

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Відповідне звернення очільник Меджлісу поширив у своєму Facebook.

Зокрема, Рефат Чубаров наголосив, що будь-які рішення, ухвалені кримськими «судами», він вважає і вважатиме «незаконними» та «юридично нікчемними».

«Очікую від адвоката за призначенням — Олександра Осокіна — відправки на мою електронну адресу фотокопій або скан-копій усіх слідчих матеріалів, направлених «слідством» «суду» в тому ж систематизованому порядку, як вони надійшли в «суд». Крім цього, я доручаю адвокату за призначенням своєчасно інформувати мене про наступне: про хід кожного судового засідання, із зазначенням прізвища, імені та по батькові кожного учасника засідання, його статусу і короткого викладу його виступу. Такі повідомлення прошу надсилати на мою адресу письмово протягом 24 годин після завершення кожного «судового» засідання. Щотижня, в суботу або неділю, направляти мені аудіофайл із повним записом того, що відбувалося на «судових» засіданнях упродовж цього тижня», — заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Також він висловив сподівання, що це відеозвернення допоможе окупантам ідентифікувати його як Рефата Чубарова.

Нагадаємо, що 17 липня на попередньому слуханні у «справі» Чубарова «суддя» Віктор Васильєв відхилив клопотання адвоката Миколи Полозова щодо його допуску до захисту голови Меджлісу. Полозов, зі свого боку, оскаржив у Третьому апеляційному суді загальної юрисдикції у Сочі рішення окупаційного «суду» Криму щодо його недопуску до участі у «справі» Чубарова. Зазначимо, що інтереси очільника Меджлісу на «суді» у Криму представляє призначений окупантами адвокат Олександр Осокін. 

Як повідомляв ATR.ua, окупанти у Криму раніше порушили чергову «кримінальну справу» проти очільника Меджлісу кримськотатарського народу. Його звинувачують нібито в «організації масових заворушень» під час мітингу у Сімферополі 26 лютого 2014 року. У травні 2015 року «управління» ФСБ по Криму порушило першу «кримінальну справу» проти Рефата Чубарова. Тоді його звинуватили у нібито «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Пізніше проти очільника Меджлісу сфабрикували ще кілька «кримінальних справ». Зокрема, окупанти закидають йому причетність до продовольчої та енергетичної блокад півострова.

Зазначимо, що прокуратура Автономної Республіки Крим, зі свого боку, відкрила кримінальне провадження через порушення окупантами «справ» проти Рефата Чубарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ