Вступити до родини ATR

Полозов у суді в РФ оскаржив рішення щодо його недопуску до участі у «справі» Чубарова

24 липня 2020, 12:45
1668

Адвокат Микола Полозов подав скаргу у Третій апеляційний суд загальної юрисдикції у Сочі на рішення окупаційного «суду» Криму щодо його недопуску в ролі захисника до участі у «справі» Рефата Чубарова.

архівне фото

архівне фото

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook.

«Сьогодні Верховний суд Криму надав мені виписку з протоколу попереднього слухання, де відображена постанова суду про відмову в допуску мене до здійснення захисту Рефата Чубарова на стадії судового розгляду. Це був останній відсутній документ, що перешкоджає подачі скарги на цю постанову в апеляційну інстанцію — Третій апеляційний суд загальної юрисдикції. Оскільки всі перешкоди усунені, цю апеляційну скаргу я відразу ж подав. Тепер подивимося, наскільки сочинські судді апеляційної інстанції прихильні дотриманню норм закону. У Криму, на жаль, з цим дуже і дуже погано», — наголосив Полозов.

 

Нагадаємо, що напередоні у Криму відбулося перше засідання «суду», на якому по суті розглядалася «справа» щодо голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. На ньому окупанти допитали чотирьох «потерпілих».

Зазначимо, що інтереси Рефата Чубарова на «суді» у Криму представляє призначений окупантами адвокат Олександр Осокін. 17 липня на попередньому слуханні у «справі» Чубарова «суддя» Віктор Васильєв відхилив клопотання адвоката Миколи Полозова щодо його допуску до захисту голови Меджлісу.

Як відомо, окупанти у Криму раніше порушили чергову «кримінальну справу» проти очільника Меджлісу кримськотатарського народу. Його звинувачують нібито в «організації масових заворушень» під час мітингу у Сімферополі 26 лютого 2014 року. У травні 2015 року «управління» ФСБ по Криму порушило першу «кримінальну справу» проти Рефата Чубарова. Тоді його звинуватили у нібито «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Пізніше проти очільника Меджлісу сфабрикували ще кілька «кримінальних справ». Зокрема, окупанти закидають йому причетність до продовольчої та енергетичної блокад півострова.

Зазначимо, що прокуратура Автономної Республіки Крим, зі свого боку, відкрила кримінальне провадження через порушення окупантами «справ» проти Рефата Чубарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ