Вступити до родини ATR

МОЗ: Україна поки не купуватиме російську вакцину від коронавірусу

15 жовтня 2020, 09:23
668

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що Україна не буде купувати російську вакцину, оскільки вона ще не пройшла третю стадію клінічних випробувань.

Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає Інтерфакс-Україна.

«У світі не існує підтверджень того, що та вакцина, про яку говорять у Російській Федерації, пройшла всі фази, особливо третю, клінічних випробувань. Ми знаємо, що в світі є багато виробників вакцин досить потужних компаній, які тільки знаходяться на завершальній стадії клінічних випробувань. Третя стадія передбачає велику кількість людей, які є добровольцями. Зараз навіть немає предмета розмови для дискусій — купувати чи ні», — заявив він.

Степанов зазначив, що, перш за все, потрібно розуміти безпеку будь-якої вакцини і тільки тоді її можна рекомендувати. Він додав, що перед реєстрацією будь-яка вакцина має пройти певні стадії клінічних випробувань.

Як повідомляв ATR.ua, у серпні Володимир Путін заявив, що в Росії нібито зареєстрували першу у світі вакцину від коронавірусної інфекції. Зокрема, у Москві оголосили про те, що всі клінічні випробування російської вакцини завершені, і що Росія планує почати масову вакцинацію вже напочатку жовтня. Згодом іноземні експерти висловили стурбованість через прискорені темпи випробувань вакцини в Росії, а також незначну кількість людей, які брали участь у випробуваннях.

Пізніше депутат Верховної Ради України, один з лідерів партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук, який також є кумом президента Росії, попросив Володимира Путіна розглянути можливість поставки російської вакцііни до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ