Вступити до родини ATR

«Справа» Чубарова: апеляційний суд у РФ розгляне скаргу Полозова

26 жовтня 2020, 14:00
697

Третій апеляційний суд загальної юрисдикції у місті Сочі розгляне скаргу адвоката Миколи Полозова через його недопуск до «справи» щодо голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова у якості захисника.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Як повідомив Микола Полозов у своєму Facebook, скаргу вдалося подати з четвертої спроби, бо «Верховний суд» Криму раніше не передавав клопотання в апеляційну інстанцію.

«З четвертої спроби Верховний суд Криму все-таки пропустив мою скаргу до вищої інстанції — Третього апеляційного суду загальної юрисдикції. Нагадаю, ще в липні в ході попереднього судового засідання суд незаконно відмовився допустити мене до процесу в якості захисника Рефата Чубарова. Тоді мною це рішення суду було оскаржено. Однак, в порушення закону, суд (а такі скарги направляються в апеляцію через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване рішення) так і не передав скаргу в апеляційну інстанцію», — наголосив Полозов.

Адвокат додав, що судове засідання в Третьому апеляційному суді відбудеться у Сочі 24 листопада о 14:00.

Нагадаємо, що наприкінці червня «Верховний суд» окупованого Криму розпочав розгляд «кримінальної справи» проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова по суті. У липні відбулося попереднє слухання у «справі» Чубарова. Тоді Миколі Полозову відмовили у допуску до «справи» в якості захисника.

Як відомо, окупанти у Криму раніше порушили чергову «кримінальну справу» проти очільника Меджлісу кримськотатарського народу. Його звинувачують нібито в «організації масових заворушень» під час мітингу у Сімферополі 26 лютого 2014 року. У травні 2015 року «управління» ФСБ по Криму порушило першу «кримінальну справу» проти Рефата Чубарова. Тоді його звинуватили у нібито «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Пізніше проти очільника Меджлісу сфабрикували ще кілька «кримінальних справ». Зокрема, окупанти закидають йому причетність до продовольчої та енергетичної блокад півострова.

Зазначимо, що прокуратура Автономної Республіки Крим, зі свого боку, відкрила кримінальне провадження через порушення окупантами «справ» проти Рефата Чубарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ