Вступити до родини ATR

«Справа» Чубарова у Криму: «суддя» Погребняк заявив про самовідвід

23 червня 2020, 17:21
1390

«Верховний суд» окупованого Криму 22 червня розпочав розгляд «кримінальної справи» проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова по суті. Через самовідвід «судді» засідання перенесли на невизначений термін.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Як повідомив адвокат Микола Полозов, перше засідання у цій «справі» по суті відбулося без його участі.

«Абсолютно «по-тихому» вони сподівалися, що зможуть провести цей «суд» без адвоката за згодою, а лише із захисником за призначенням. Але «судове засідання» фактично не відбулося. <...> Нагадаю, що «справу» розглядає «судова колегія» у складі трьох «судів». «Головуючий суддя» Погребняк заявив про самовідвід», — повідомив Полозов.

Зазначимо, що раніше «суддя» Погребняк брав участь у сфабрикованих «справах» проти інших кримських татар: Ахтема Чийгоза, Мустафи Дегерменджі, Алі Асанова. Самовідвід, як пояснив сам Погребняк, пов’язаний із тим, що попередні «справи» та кейс Рефата Чубарова нібито пов'язані між собою. У зв'язку із цим решта суддів задовільнили заяву «судді» Погребняка про самовідвід.

Раніше Микола Полозов повідомляв, що окупанти у Криму продовжують затягувати процес щодо недопуску його до захисту у «справі» проти Рефата Чубарова.

Як відомо, окупанти у Криму раніше порушили чергову «кримінальну справу» проти очільника Меджлісу кримськотатарського народу. Його звинувачують нібито в «організації масових заворушень» під час мітингу у Сімферополі 26 лютого 2014 року. У травні 2015 року «управління» ФСБ по Криму порушило першу «кримінальну справу» проти Рефата Чубарова. Тоді його звинуватили у нібито «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Пізніше проти очільника Меджлісу сфабрикували ще кілька «кримінальних справ». Зокрема, окупанти закидають йому причетність до продовольчої та енергетичної блокад півострова.

Зазначимо, що прокуратура Автономної Республіки Крим, зі свого боку, відкрила кримінальне провадження через порушення окупантами «справ» проти Рефата Чубарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ