Вступити до родини ATR

Путін намагатиметься провести у Криму ще один фейковий референдум — Клімкін

26 травня 2020, 13:39
1330

Президент РФ Володимир Путін та його посіпаки з окупованого Криму намагаються довести міжнародному співтовариству, що анексії не було, що кримчани начебто «самі зробили свій вибір». Заради цього РФ намагатиметься провести у Криму і інші фейкові референдуми.

Таку думку висловив екс-очільник МЗС України в ефірі програми «PRIME:Муждабаєв» на ATR, коментуючи виступ колаборантів з окупованого Криму на неформальному заході у Раді безпеки ООН. Зокрема, Павло Клімкін вважає, що розповіді окупантів про «гуманітарну катастрофу» на півострові, яку начебто спричинила Україна своєю відмовою пустити туди воду, — є передумовою до можливого фейкового референдуму.

«Крим — в сьогоднішньому окупованому становищі — нежиттєздатний. Проблема не тільки в воді, проблема в усьому. Всім прекрасно зрозуміло, що під цим пакетом санкцій Крим приречений йти в нікуди. Путін, я думаю, буде намагатися усіма засобами, які у нього є, переконати Захід, що він ще раз проведе ще один фейковий референдум, спробує притягнути туди якихось спостерігачів. Це, насправді, небезпечна історія», — сказав він, не уточнивши, про який саме референдум йдеться.

Раніше стало відомо про те, що на «неформальній відеоконференції» Радбезу ООН 21 травня, яку ініціювала делегація РФ, виступили чотири учасники з окупованого Криму: журналіст-пропагандист Олександр Макар, «депутат» Бахчисарайської «міськради» Ервін Мусаєв, «заступник» окупаційного «глави» «ДУМК» Есадуллах Баїров та «очільниця» так званої української громади Криму Анастасія Гридчина.

Як відомо, під час відеоконференції щодо Криму посли Франції, Бельгії та Європейського Союзу засудили дії Москви і заявили, що підтримують територіальну цілісність України.

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров засудив чергову провокацію колаборантів з окупованого Криму. Зокрема, він закликав мешканців півострова самим подивитися їхній виступ та зробити висновки.

Зазначимо, що раніше постпред України при ООН Сергій Кислиця заявив, що Росія скликає цей захід у відповідь на неформальне засідання членів Радбезу ООН в березні, ініційоване Україною і партнерами. Нагадаємо, 6 березня в Раді Безпеки ООН українська делегація провела засідання за формулою Арріі щодо порушень прав людини в окупованому Росією Криму, де міжнародні дипломати вчергове засудили окупацію півострова та порушення прав людини там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ