Вступити до родини ATR

Ми б хотіли вийти на частіший обмін невеликими групами утримуваних — депутатка від «Слуги народу»

29 травня 2020, 09:35
1254

Депутатка від «Слуги народу» Галина Третьякова повідомила, що наступний етап обміну в її депутатській фракції бачать по-іншому: вони хочуть аби взаємні звільнення утримуваних осіб відбувалися частіше, але невеликими групами українців, яких незаконно утримують в РФ і на окупованих територіях.

Фото: "Сегодня"

Фото: "Сегодня"

Про це Третьякова заявила в ефірі програми «PRIME:Муждабаєв» на телеканалі ATR.

«Ми хочемо цього (аби обміни відбувалися частіше, але невеликими групами утримуваних — ред.), але це перемовний процес, в якому той бік має на це погодитися. <...> Ми б хотіли вийти на більш частіший обмін, хай невеликої кількості людей, але ми б хотіли, щоб ці обміни приводили до того, аби більша кількість наших людей поверталися», — заявила депутатка.

Раніше стало відомо, що на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі обговорюватимуться сформовані списки на взаємне звільнення утримуваних осіб.

Нагадаємо, у квітні відбулося взаємне звільнення утримуваних осіб на території Донецької та Луганської областей. Після цього президент України Володимир Зеленський заявив, що наступним кроком у процесі обміну стане звільнення незаконно ув'язнених українців, яких утримують на території тимчасово окупованого Криму і РФ.

20 травня голова держави сказав, що перемовини щодо обміну політв'язнів з окупованого Криму відновляться після завершення пандемії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ