Вступити до родини ATR

З архіву ООН видалили відео виступу колаборантів з Криму

29 травня 2020, 14:49
1363

З архіву ООН за ініціативи делегацій США та Великобританії видалили відео виступу колаборантів з окупованого Криму, які брали участь у нещодавній неформальній конференції Радбезу.

Про це російським ЗМІ повідомили у постійному представництві Росії в ООН.

Представники країни-агресорки вже заявили, що готові ініціювати щороку проведення таких «неформальних зустрічей», на які будуть запрошувати колаборантів з окупованого Криму.

Як відомо, 21 травня делегація РФ ініціювала проведення «неформальної відеоконференції» Радбезу ООН. У ній взяли участь чотири представники окупованого Криму: журналіст-пропагандист Олександр Макар, «депутат» Бахчисарайської «міськради» Ервін Мусаєв, «заступник» окупаційного «глави» «ДУМК» Есадуллах Баїров та «очільниця» так званої української громади Криму Анастасія Гридчина. Під час відеоконференції посли Франції, Бельгії та Європейського Союзу засудили дії Москви і заявили, що підтримують територіальну цілісність України. 

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров засудив чергову провокацію колаборантів з окупованого Криму, які напередодні взяли участь у «неформальній відеоконференції» Радбезу ООН, ініційованій делегацією РФ.

Посол України в США Володимир Єльченко нагадав російським окупантам, що на них чекає кримінальна відповідальність за їхні злочини. Зокрема, він сказав, що «побачиться з окупантами в Гаазі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ