Вступити до родини ATR

Третій етап послаблення карантину: що змінилося в Україні

1 червня 2020, 13:53
878

Відсьогодні в Україні стартував третій етап послаблення карантину. Зокрема, з 1 червня відновляється робота басейнів і спортзалів, поновилося пасажирське автобусне та залізничне сполучення між областями.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram.

«Відсьогодні Україна переходить до наступного етапу послаблення карантинних обмежень. Упродовж останніх двох тижнів ми спостерігаємо приблизно однакову кількість нових захворілих та видужалих по країні. Епідемічна ситуація в більшості областей дає змогу з 1 червня відкрити спортивні зали та фітнес-центри, заклади освіти, запустити міжобласне автомобільне сполучення та залізничні перевезення», — зазначив він.

В МОЗ додали, шо скасування обмежень можливе лише у тих регіонах, де це дозволятиме епідемічна ситуація.

«Якщо ми говоримо про користування фітнес-центрами, то обов’язково, щоб на вході до закладу відбувався термоскринінг. Якщо температура 37,2 градуси і вище, то людина не допускається. Ми рекомендуємо, щоб були антисептики на вході. Працівники закладів повинні бути одягнуті в маски та респіратори. МОЗ розробило цілий список рекомендацій, із якими детально можна ознайомитися на офіційному сайті», — наголосив голова МОЗ Максим Степанов.

Переглянути повний список рекомендацій МОЗ щодо роботи спортивних залів та басейнів можна тут.

Нагадаємо, в Україні до 22 червня діє так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні. Станом на 1 червня в Україні п’ять областей та Київ не відповідають усім критеріям, необхідним для того, щоб перейти до наступного етапу послаблення карантину.

Зазначимо, що в окупованому Криму загальна кількість хворих, за офіційними даними «влади» півострова, досягла 548 осіб (387 — у Криму, 161 — у Севастополі). 14 пацієнтів, хворих на коронавірус, на півострові померли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ