Вступити до родини ATR

Обшук у Криму: поліція АРК порушила кримінальне провадження

2 червня 2020, 16:14
866

Слідчі поліції Автономної Республіки Крим порушили кримінальне провадження за фактом незаконного обшуку, який окупанти 2 червня провели у будинку 65-річної кримської татарки Шейде Асанової в Криму.

ФОТО: Крымская солидарность

ФОТО: Крымская солидарность

Про це повідомила прес-служба поліції АРК.

«Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності житла при проведенні окупаційними «правоохоронцями» незаконного обшуку в домоволодінні кримської татарки в Білогірському районі АР Крим за частиною 2 статті 162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканності житла)», — йдеться в повідомленні.

Українські правоохоронці уточнили, що санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Раніше повідомлялося, що вранці 2 червня окупаційні силовики увірвалися з обшуком до будинку 65-річної кримської татарки Шейде Асанової. Пізніше стало відомо, що «слідчі дії» проводилися в рамках «кримінальної справи» проти сина жінки, якого підозрюють в участі в «незаконному збройному формуванні», а саме — добровільному батальйоні ім. Номана Челебіджихана. Силовики сьогодні в домі кримської татарки шукали зброю, нічого не знайшовши, склали протокол і пішли. Від дачі свідчень Шейде Асанова відмовилася.

Зазначимо, що батальйон імені Номана Челебіджихана — це добровільне об'єднання, створене в 2014 році. До його складу здебільшого входять кримські татари. Учасники батальйону патрулюють райони, що межують з окупованим Кримом. Батальйон ім. Челебіджихана мав стати частиною Нацгвардії України, однак документально цього так і не сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ