Вступити до родини ATR

У Зеленського пояснили, чому загальмувався процес обміну

3 червня 2020, 16:52
934

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак сказав, що процес наступного взаємного звільнення утримуваних осіб поки загальмований, бо РФ не виконує домовленості, досягнуті на Нормандському саміті у Парижі.

ФОТО: Рresident.gov.ua

ФОТО: Рresident.gov.ua

Про це Єрмак заявив на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом у Берліні, повідомляє прес-служба Офісу президента.

«Рух до наступного взаємного звільнення, на жаль, поки загальмований. І нам заважає не лише епідемія коронавірусу, а й конкретне невиконання іншою стороною домовленості Нормандського саміту в Парижі про допуск представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць утримання заручників на тимчасово окупованих територіях», — заявив Єрмак.

Нагадаємо, що у квітні 2020 року відбулося останнє взаємне звільнення утримуваних осіб на території Донецької та Луганської областей. Після цього президент України Володимир Зеленський заявив, що наступним кроком у процесі обміну стане звільнення незаконно ув'язнених українців, яких утримують на території тимчасово окупованого Криму і РФ.

20 травня голова держави сказав, що перемовини щодо обміну політв'язнів з окупованого Криму відновляться після завершення пандемії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ