Вступити до родини ATR

У Зеленського назвали імена представників ОРДЛО в ТКГ

9 червня 2020, 12:30
947

До роботи Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі вперше у складі української делегації залучені чотири представника окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це повідомили у прес-службі Офісу президента.

«Сьогодні зранку у форматі відеоконференції розпочався черговий раунд консультацій у робочій групі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання на Донбасі. Уперше за понад п'ять років до діалогу на майданчику ТКГ у складі української делегації залучені представники тимчасово окупованих Російською Федерацією районів Донецької та Луганської областей України», — йдеться у повідомленні.

У Зеленського уточнили, що залучення представників ОРДЛО відбувається з метою реалізації положень Комплексу заходів щодо виконання Мінських домовленостей, зокрема пункту 9, пунктів 11-12, якими передбачено проведення консультацій з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей стосовно параметрів політичного врегулювання та змін до законодавства.

«На сьогоднішньому засіданні Донеччину представляють відомі журналісти Денис Казанський та Сергій Гармаш, які у 2014 році були змушені залишити Донецьк. Луганську область представляє юрист, голова міжнародної громадської організації «Луганське земляцтво» Вадим Горан. Також для участі в роботі ТКГ від окремих районів Луганської області заявлено відомого лікаря Костянтина Лібстера», — додали у Офісі президента.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у засіданнях ТКГ братимуть участь журналісти-переселенці з Донбасу Денис Казанський та Сергій Гармаш.

Як відомо, що російська делегація у Тристоронній контактній групі продовжує наполягати, що «голосом» окупованих територій є бойовики «Л/ДНР». Нині у «мінському процесі» вони присутні у якості «запрошених». Українська ж сторона в ТКГ неодноразово відмовлялася вести з ними прямі переговори. У відповідь на це Кремль звинувачує Київ у «зриві мирного процесу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ