Вступити до родини ATR

МОЗ: До послаблення карантину не готові 7 областей та Київ

9 червня 2020, 12:59
782

За даними Міністерства охорони здоров’я сім областей і Київ не відповідають необхідним для пом'якшення карантину критеріям.

Про це свідчать дані прес-служби МОЗ.

Зокрема, до ослаблення карантину не готові: Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька області та місто Київ. Рівень інцидентності (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення) в регіонах перевищує допустимі показники.

Окрім того, неможливість переходити на наступний етап зняття карантинних обмежень пояснюється й даними середньої кількості ПЛР-тестів за останні 7 днів на 100 тис. населення. А також через завантаженість ліжок у лікарнях для госпіталізації хворих з коронавірусною хворобою.

Нагадаємо, що станом на 9 червня в Україні зафіксовано вже 27 тис. 856 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби. За останню добу найбільше людей захворіло на COVID-19 у Львівській, Закарпатській, Житомирській областях та у Києві.

Як відомо, в Україні до 22 червня діє так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

Зазначимо, що в окупованому Криму повідомляють, що за останніми даними «влади», загальна кількість хворих досягла 634 осіб (457 — у Криму, 177 — у Севастополі). 17 пацієнтів з COVID-19 у Криму померли (14 — у Криму, 3 — у Севастополі).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ