Вступити до родини ATR

COVID-19 у Криму: окупанти анонсують скасування обсервації і запрошують туристів на відпочинок

9 червня 2020, 17:56
1018

Попри зростання кількості випадків COVID-19 у Криму «влада» півострову ухвалила рішення про те, що з 15 червня скасовується режим самоізоляції для усіх категорій громадян, а також відміняється обов’язкова обсервація для приїжджих. З 1 липня окупанти обіцяють пускати на півострів російських туристів.

Про це 9 червня «голова» окупованого Криму Сергій Аксьонов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«З 15 червня на території Криму повністю знімається режим самоізоляції для усіх категорій громадян. Крім того, також з 15 червня скасовується обов'язкова обсервація для приїжджих», — заявив він.

Окрім цього, Аксьонов додав, що з 1 липня туристи з Росії зможуть приїжджати до Криму на відпочинок.

«З 1 липня громадяни РФ зможуть приїхати в Крим на відпочинок у рамках межсуб'ектового туризму. Готелі та інші засоби колективного розміщення можуть вже сьогодні починати продавати путівки», — наголосив він.

Нагадаємо, що в окупованому Криму за останню добу підтвердили одинадцять нових випадків захворювання на коронавірус. Загальна кількість хворих, за офіційними даними «влади» півострова, досягла 634 осіб (457 — у Криму, 177 — у Севастополі). 17 пацієнтів з COVID-19 у Криму померли (14 — у Криму, 3 — у Севастополі).

Як відомо, нині у Криму діє «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19. Попри зростання кількості хворих «влада» півострову поступово пом'якшує обмежувальні заходи. Так, з 1 червня на півострові відновили роботу літні майданчики кафе і ресторанів. З 15 червня в окупованому Криму починається поетапне відновлення роботи об'єктів санаторно-курортного комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ