Вступити до родини ATR

Зеленського оштрафували за відвідини кафе під час карантину

10 червня 2020, 16:31
1045

Президент Володимир Зеленський повідомив, що йому виписали штраф за порушення карантину під час відвідування кафе у Хмельницькому.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Про це 10 червня він розповів журналістам на брифінгу у Чернігові, пише Укрінформ.

«Можна зняти маску? А то буде так, як на Хмельниччині — виписали мені штраф і, в принципі, правильно зробили», — сказав президент.

Суму штрафу президент не уточнив, але відомо, що за порушення карантинних вимог штраф складає від 17 до 34 тисяч гривень.

У Нацполіції, зі свого боку, повідомили, що склали адмінпротоколи не тільки на Володимира Зеленського. Зокрема, штрафи передбачені усім відвідувачам: керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку, його першому заступнику Сергію Трофімову, головному державному санітарному лікарю Віктору Ляшко, голові Хмельницької обласної держадміністрації Дмитру Габінету і хмельницькому міському голові Олександру Симчишину. Також протокол склали на власника кав’ярні, куди завітав президент на каву.

Нагадаємо, 3 червня Володимир Зеленський разом із делегацією завітав на каву до однієї з місцевих кав’ярень у Хмельницькому. Після цього президент заявив про готовність заплатити штраф, якщо візит у кафе є порушенням правил карантину. Зазначимо, що затверджений урядом план поступового пом'якшення карантину передбачав зняття обмежень на роботу закладів громадського харчування не раніше 5 червня. У день відвідин президентом кафе була дозволена робота виключно літніх майданчиків і продаж страв та напоїв на винос.

Як відомо, в Україні до 22 червня діє так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ