Вступити до родини ATR

У Криму переслідують імама за невизнання окупаційного «муфтіяту» — адвокат

11 червня 2020, 15:35
1242

«Суд» в окупованому Криму 11 червня оштрафував алуштинського імама Юсуфа Аширова на 5 тисяч рублів нібито за «здійснення незаконної місіонерської діяльності». Адвокат вважає, що окупанти переслідують імама через відмову підпорядковуватися окупаційному «муфтіяту».

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

«Визнати Аширова Юсуфа Серверовича винним в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 5.26 КоАП РФ (Здійснення місіонерської діяльності із порушенням вимог законодавства про свободу совісті, свободу віросповідання та релігійні об'єднання — ред.)», — йдеться у резолютивній частині постанови, ухваленої «Мировим судом» ділянки №22 Алушти.

Адвокат імама Рустем Кямілев вважає, що ця «справа» була порушена через системний тиск на релігійні громади півострова, що відмовилися підпорядковуватися окупаційному «муфтіяту» Криму.

Нагадаємо, наприкінці квітня «суд» в окупованому Криму визнав імама Совєтського району Ділявера Халілова винним у нібито «організації незаконного мітингу» за проведення п'ятничної молитви в мечеті. Кримського татарина оштрафували на 30 тисяч рублів.

Як повідомляв ATR.ua, в окупованому Криму порушено вже кілька «справ» проти імамів. Так, у січні 2020 року стало відомо про те, що окупанти порушили «адміністративну справу» проти імама Расіма Дервішева за нібито «здійснення незаконної місіонерської діяльності». Його «суд» в Криму оштрафував на 5 тис. рублів. Аналогічну адміністративну «справу» також було порушено проти імама мечеті «Салгір Баба» у селі Зарічне Сімферопольського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ