Вступити до родини ATR

«Суд» у Криму подовжив термін арешту шістьом кримськотатарським політв’язням

11 червня 2020, 16:40
1072

«Верховний суд» Криму продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на три місяці шістьом фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група).

Як повідомляють активісти «Кримської солідарності» Меджиту Абдурахманову, Тофіку Абдулгазіеву, Білялу Аділову, Енверу Аметову та Ремзі Бекірову продовжили термін тримання під вартою до 15 вересня 2020 року.

Ще один фігурант цієї «справи» Сейран Муртаза в момент «суду» перебував у психіатричній лікарні, куди його відправили на примусову експертизу. «Суддя» розпорядився привезти політв’язня на засідання. Так, шостому фігуранту цієї «справи» також продовжили арешт до 15 вересня 2020 року.

Нагадаємо, 9 червня «Верховний суд» Криму продовжив терміни утримання під вартою на 3 місяці дев’ятьом кримськотатарським політв'язням, фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). Йдеться про Яшара Муедінова, Сервета Газієва, Джеміля Гафарова, Османа Аріфмеметова, Руслана Сулейманова, Шабана Умерова, Рустема Сейтхалілова, Владлена Абдулкадирова та Раіма Айвазова.

Як повідомляв ATR.ua, в результаті облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року були затримані 20 осіб за підозрою у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). 28 березня стало відомо про затримання у Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Згодом деяких фігурантів «справи» незаконно етапували до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ