Вступити до родини ATR

Шмигаль заперечує розгляд питання про відновлення поставок води у Крим

11 червня 2020, 17:06
1291

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не стоїть на порядку денному.

ФОТО: прес-служба Кабміну

ФОТО: прес-служба Кабміну

Про це 11 червня він повідомив на прес-конференції «100 днів роботи Кабінету міністрів».

«Стосовно води в Крим. Ви бачите результат, що вода в Крим не подається. Ми розуміємо, що вона фізично не може туди подаватись. Інша справа, що не завжди РФ, яка сьогодні є окупантом Криму, виконує свої обов'язки перед тими людьми, які там живуть, щодо тих речей, які прописано у міжнародній конвенції, які має виконувати окупант, якщо ми говоримо про Крим. <...> Ці питання нас хвилюють і турбують, але відновлення постачання через Кримський канал сьогодні на порядку денному не стоїть, це не є предметом якогось торгу», — наголосив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що раніше очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії. Таким чином він спробує підняти свій рейтинг, який останнім часом стрімко падає.

Зазначимо, що у Зеленського неодноразово заявляли про те, що питання подачі води в окупований Крим не можна розглядати до деокупації півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ