Вступити до родини ATR

Мене скрутили, відвезли додому і провели там обшук — Бекіров розповів про своє затримання

12 червня 2020, 11:25
1185

Кримський татарин Руслан Бекіров, проти якого окупанти порушили «справу» про нібито дачу «завідомо неправдивих свідчень», розповів про те, як напередодні співробітники ФСБ його затримали, провели обшук його домівки та відвезли на допит.

ФОТО: QirimInfo

ФОТО: QirimInfo

Про це він розповів активістам «Кримської солідарності».

«У селі Орлине біля заправки мене затримали. Мені скрутили руки, запроторили до автівки та відвезли додому, де провели обшук. Під час обшуку нічого не знайшли, жодної забороненої літератури. Потім мене вивезли на вул. Леніна, 41 (на допит — ред.)», — наголосив кримський татарин.

Раніше ATR.ua повідомляв про те, що 11 червня у селі Орлине Балаклавського району в окупованому Криму співробітники ФСБ затримали Руслана Бекірова. Кримського татарина силоміць доставили на допит, де повідомили, що окупанти проти нього порушили «кримінальну справу» нібито за дачу ним «завідомо неправдивих свідчень». Його адвокат повідомила, що чоловікові вручили підписку про невиїзд з окупованого Криму. За словами Бекірова, «справу» проти нього порушили через нібито різницю у письмових та усних свідченнях, які він давав у «суді» в якості свідка у «справі про так званий тероризм». Зокрема, йдеться про кейс політв’язня Енвера Сейтосманова.

Відомо, що раніше Руслан Бекіров звертався у правозахисний офіс у Сімферополі за юридичною консультацією. Тоді він розповів, що 29 березня 2019 року його затримала ФСБ і схиляла до співпраці.

Нагадаємо, Енвера Сейтосманова затримали 10 травня 2018 року. Після обшуку в його оселі у Севастополі кримському татарину інкримінували ст. 205.5 ч.2 КК РФ — «участь у забороненій в РФ організації «Хізб ут-Тахрір». Пізніше російське слідство посилило звинувачення — Сейтосманову додатково закидають «організацію діяльності терористичної організації» (ч.1 ст. 205.5). 5 грудня 2019 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (РФ) засудив фігуранта «справи про так званий тероризм» (севастопольська група) Енвера Сейтосманова до 17 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ