Вступити до родини ATR

У окупантів бракує грошей на дзвінки учасникам «судового процесу» — Чубаров про «справу» у Криму

12 червня 2020, 12:38
1368

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що окупаційний «суд» продовжує відмовляти у допуску до «справи», порушеної проти нього у Криму, адвокату Миколі Полозову. Також окупанти заявили про те, що «не мають можливості» дзвонити учаснику «судового процесу» Рефату Чубарову, який нині перебуває на території материкової частини України.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це Рефат Чубаров написав у своєму Facebook.

«У катастрофічно збіднілих від падіння цін на нафту російських карателів немає грошей, щоб дзвонити учасникам судового процесу. Російський окупаційний суд вперто не дозволяє адвокату Полозову виступити в статусі мого захисника у кількох порушених проти мене кримінальних справах. <...> Раніше, суд відмовив Полозову через те, що я не вказав адресу, за якою суд міг би зі мною комунікувати. У відповідь на таке «зауваження» суду я надав для зв'язку зі мною номер свого мобільного телефону. Тепер виявилося, що «у суду відсутня технічна можливість здійснювати телефонні дзвінки за межі РФ для повідомлення учасників процесу, тому необхідно вказувати адресу місця знаходження», — повідомив очільник Меджлісу.

Раніше ATR.ua повідомляв про те, що «управління» Слідчого комітету РФ по Криму відхилило клопотання адвоката Миколи Полозова про вступ у «справу» проти Рефата Чубарова в якості захисника.

Як відомо, окупанти у Криму раніше порушили чергову «кримінальну справу» проти очільника Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. Його звинувачують нібито в «організації масових заворушень» під час мітингу у Сімферополі 26 лютого 2014 року. У травні 2015 року «управління» ФСБ по Криму порушило першу «кримінальну справу» проти Рефата Чубарова. Тоді його звинуватили у нібито «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Пізніше проти очільника Меджлісу сфабрикували ще кілька «кримінальних справ». Зокрема, окупанти закидають йому причетність до продовольчої та енергетичної блокад  півострова.

Зазначимо, що прокуратура Автономної Республіки Крим, зі свого боку, відкрила кримінальне провадження через порушення окупантами «справ» проти Рефата Чубарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ