Вступити до родини ATR

Україна з 15 червня відновлює роботу КПВВ на адмінкордоні з Кримом

12 червня 2020, 16:10
1370

Кабінет міністрів ухвалив рішення про те, що з 15 червня відновлюють роботу контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасовій адмінмежі з окупованим Кримом.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив на сьогоднішньому позачерговому засіданні уряду. Так, з 15 червня буде відновлено роботу КПВВ «Каланчак», «Чонгар» та «Чаплинка».

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, зі свого боку, додали, що попри відновлення роботи КПВВ пасажири мають дотримуватися усіх санітарно-протиепідемічних правил.

«Для громадян, які перетинають адмінмежу, скасовується обов’язкова обсервація, проте обов’язковим залишається необхідність дотримуватись протиепідемічних вимог — це контроль температури тіла і використання захисних масок та рукавичок. Окрім того, всі, хто перетинає кордон, дають письмову згоду на самоізоляцію із використанням електронного сервісу «Дій вдома». Порушникам цієї умови загрожує штраф 17 тис. грн», — йдеться у повідомленні відомства.

Нагадаємо, 17 березня у зв'язку з епідемією коронавірусу Україна закрила контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасовій адмінмежі з окупованим Кримом. Тоді Кабмін ухвалив рішення про те, що до Криму прикордонники пропускали виключно громадян України із кримською пропискою. З території окупованого півострову випускали громадян України, місце проживання яких зареєстровано за межами Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ