Вступити до родини ATR

Україна відновлює міжнародне авіасполучення

15 червня 2020, 11:45
638

В Україні з 15 червня відновлюється міжнародне регулярне пасажирське авіасполучення після кількох місяців перерви.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці у Facebook.

«Уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів. Ці зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту і налагодити міжнародне повітряне сполучення», — повідомив Криклій.

За словами міністра, пасажирів з України готові приймати аеропорти декількох країн.

З 15 червня літаки з України готові приймати Албанія, Туреччина, США (без обмежень на кордоні) та Велика Британія (із дотриманням 14-денного карантину). З 27 червня українські літаки прийматимуть в Тунісі (із тестуванням після прибуття). З 1 липня громадян, можливо, прийматимуть Кіпр, Чорногорія, Грузія та Греція. Вони розглянуть питання відкриття кордонів після покращення епідемічної ситуації в Україні. 

Нагадаємо, що пасажирські авіаперевезення зупинилися у березні 2020 року після початку карантину у зв’язку із пандемією COVID-19.

Як відомо, раніше Кабінет міністрів ухвалив рішення про те, що з 15 червня відновлюють роботу контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасовій адмінмежі з окупованим Кримом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ