Вступити до родини ATR

У Зеленського закликають СБУ знову заборонити Варнаві в’їзд в Україну

17 червня 2020, 18:57
975

Постійне представництво президента України в Автономній Республіці Крим виступає за поновлення обмеження на в’їзд в Україну для Катерини Варнави. У Зеленського закликають СБУ та Мінкульт повернути російську акторку до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Про це йдеться у повідомленні відомства у Facebook.

«Ми глибоко переконані, що ті іноземці, медіа чи інші фізичні та юридичні, які не поважають кордони України, — не поважають і нашої держави. Для нас не є важливим, зірки і представники шоу-бізнесу якого рівня прямують до Криму з Москви, фактично порушуючи українське законодавство і міжнародно-правові норми, отримуючи виключно російські дозволи і проходячи виключно російський прикордонний контроль. <...> (Представництво президента в АРК — ред.) сьогодні звернулось до відповідних органів для вжиття заходів реагування, а саме поновлення обмеження на в’їзд в Україну громадянки Російської Федерації Катерини Варнави та внесення її до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці», — заявили у Зеленського.

Раніше Міністерство культури повідомило про те, що вони виключили російську акторку та телеведучу Катерину Варнаву з переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці, за поданням Служби безпеки України.

Зазначимо, що очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров засудив відповідне рішення українського міністерства.

Нагадаємо, Катерина Варнава у 2016 виступила з концертом в окупованому Криму. Тоді у Києві заявили, що своїм приїздом на півострів вона фактично підтримала агресивну політику Кремля та була потенційно небезпечною особою для нацбезпеки України. Після внесення Катерини Варнави до «чорного списку» Мінкульту акторці заборонили в'їзд в Україну на 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ