Вступити до родини ATR

Окупанти планують впливати на опади у Криму завдяки спецлітаку

23 червня 2020, 12:45
1047

«Федеральна служба по гідрометеорології» в окупованому Криму розмістить на півострові літак, створений «спеціально для збільшення кількості опадів».

Про це повідомив «голова» окупованого Криму Сергій Аксенов у Facebook. За його словами, потенційне використання цього літака дозволить збільшити обсяг опадів зі сформованих хмар нібито на 30%.

«Минулої п'ятниці відбулася розмова із представниками Федеральної служби по гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища, в результаті якої дійшли згоди про розміщення на території Криму єдиного у своєму роді повітряного судна, що був створений спеціально для збільшення кількості опадів. Потенційно використання цього літака дозволить збільшити обсяг опадів з уже сформованих хмар на 30 відсотків, при цьому не завдаючи жодної шкоди екології», — написав Аксенов.

Зазначимо, що за даними окупаційного «Гідрометцентру», нині запасів води у водосховищах природного стоку у Криму — у 2,3 рази менше, ніж торік.

Нагадаємо, що раніше очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії. Таким чином він спробує підняти свій рейтинг, який останнім часом стрімко падає.

Як відомо, що у Постійному представництві президента України в АРК неодноразово заявляли про те, що питання подачі води в окупований Крим не можна розглядати до деокупації півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ