Вступити до родини ATR

«Справа» Чубарова: Полозов повідомив про затягування розгляду скарги щодо недопуску адвоката

15 червня 2020, 12:50
1170

Окупанти у Криму затягують процес оскарження адвокатом Миколою Полозовим рішення кримського «управління» Слідкому РФ про недопуск його до захисту у «справі» проти очільника Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це Микола Полозов розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«У «справі» Рефата Чубарова відбувається дивна тяганина навколо процесу оскарження мною рішення Слідчого комітету Росії про недопуск мене до справи як захисника», — наголосив адвокат.

Він уточнив, що спочатку окупаційний «Київський райсуд» Сімферополя повідомив, що в них немає контактних даних та інформації про місце перебування Рефата Чубарова.

«І це при тому, що тим же судом 2015 року було ухвалено рішення про взяття Чубарова під варту», ​​— додав він.

Полозов вважає, що така тяганина пов'язана з тим, що окупанти хотіли б завершити «слідчі дії» щодо Рефата Чубарова без його участі. Адвокат нагадав, що знає справу «26 лютого», в якій віднедавна фігурує очільник Меджлісу, досконально, оскільки в її рамках захищав заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що окупаційний «суд» продовжує відмовляти у допуску до «справи», порушеної проти нього у Криму, адвокату Миколі Полозову. Також окупанти заявили про те, що «не мають можливості» дзвонити учаснику «судового процесу» Рефату Чубарову, який нині перебуває на території материкової частини України.

Раніше ATR.ua повідомляв про те, що «управління» Слідчого комітету РФ по Криму відхилило клопотання адвоката Миколи Полозова про вступ у «справу» проти Рефата Чубарова в якості захисника.

Як відомо, окупанти у Криму раніше порушили чергову «кримінальну справу» проти очільника Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. Його звинувачують нібито в «організації масових заворушень» під час мітингу у Сімферополі 26 лютого 2014 року. У травні 2015 року «управління» ФСБ по Криму порушило першу «кримінальну справу» проти Рефата Чубарова. Тоді його звинуватили у нібито «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Пізніше проти очільника Меджлісу сфабрикували ще кілька «кримінальних справ». Зокрема, окупанти закидають йому причетність до продовольчої та енергетичної блокад півострова.

Зазначимо, що прокуратура Автономної Республіки Крим, зі свого боку, відкрила кримінальне провадження через порушення окупантами «справ» проти Рефата Чубарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ