Вступити до родини ATR

У Меджлісі розповіли про заходи, заплановані на День кримськотатарського прапора

24 червня 2020, 15:25
1509

У п’ятницю, 26 червня, у різних містах України відбудуться заходи, присвячені Дню кримськотатарського прапора.

ФОТО: ZN.ua

ФОТО: ZN.ua

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров опублікував перелік заходів, запланованих у Києві.

«Організатори заходів, присвячених Дню кримськотатарського прапора, нагадують усім про необхідність використовувати на заходах індивідуальні засоби захисту — маски, рукавички, а також дотримуватися необхідної дистанції», — наголосив він.

Так, зазначається, що з 10:30 до 10:45 відбудеться церемонія урочистого підняття кримськотатарського прапора на флагштоку біля будівлі МЗС України за участю міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби і голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

З 15:00 до 18:30 вулицями Києва відбудеться автопробіг. Акція стартує від Міжнародного виставкового центру і завершиться на Майдані Незалежності. Після цього, о 18:30, пасажири-учасники автопробігу приєднаються до ходи-винесення великого кримськотатарського прапора.

З 18:30 до 19:00 відбудеться урочиста хода — винос великого кримськотатарського прапора. Початок ходи: вулиця Хрещатик, 29/1 (орієнтир — магазин Roshen біля Бессарабського ринку). Хода завершиться на Майдані Незалежності.

З 19:00 до 20:00 на Майдані Незалежності відбудеться мітинг, присвячений Дню кримськотатарського прапора.

Окрім цього, повідомляє Рефат Чубаров, 27 червня планується оновлення великого  кримськотатарського прапора на Оболонській набережній у Києві.

Як повідомляв ATR.ua, 26 червня на тимчасовій адмінмежі з окупованим Кримом також відбудеться церемонія підняття кримськотатарського та українського стягів. Також на Херсонщині планується проведення традиційного автопробігу.

Раніше у Меджлісі кримськотатарського народу звернулися до Асоціації міст України з ініціативою щодо підняття 26 червня, у День кримськотатарського прапора, стягу із тамгою разом із державним прапором України на флагштоках біля будівель міських рад та обласних центрів.

Як відомо, щороку 26 червня кримські татари відзначають День національного прапора. Датою святкування був обраний перший день другого Курултаю кримськотатарського народу, що відбувся 26–27 червня у Сімферополі у 1991 році. 22 липня 2012 року Курултай кримськотатарського народу V скликання доручив Меджлісу кримськотатарського народу розробити і представити для затвердження Курултаєм кримськотатарського народу VI скликання Положення «Про національний прапор кримськотатарського народу». У ньому регулюється питання опису, порядку офіційного використання і правового захисту національного прапора кримськотатарського народу.

Зазначимо, що на телеканалі ATR 26 червня відбудеться марафон, присвячений Дню кримськотатарського прапора. Дивитися прямий ефір можна на сайті телеканалу або в YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ