Вступити до родини ATR

Нарімана Мемедемінова доставили у колонію-поселення

24 червня 2020, 12:13
1202

Кримськотатарського політв'язня Нарімана Мемедемінова, якого раніше засудили у РФ до 2 років і 6 місяців ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями у «публічних закликах до терористичної діяльності», доставили для відбування покарання у колонію-поселення у селищі Садковський Ростовської області.

ФОТО: Крымская солидарность

ФОТО: Крымская солидарность

Про це повідомляє «Кримська солідарність» із посиланням на адвоката Лілю Гемеджи.

«23 червня 2020 роки я відвідала свого підзахисного Нарімана Мемедемінова у колонії-поселенні, куди його відправили після винесення вироку Південним окружним військовим судом у Ростові-на-Дону. Наріман почувається добре, передавав усім слова подяки. Зараз він вже двадцятий день перебуває на карантині. Настільки посилений карантин пов'язаний із пандемією коронавірусу. Але сьогодні його мають вивести з карантину у загальні місця поселення на території колонії», — розповіла захисниця.

Також адвокат повідомила, що у її підзахисного у колонії намагалися взяти зразки ДНК. Однак він відмовився надавати аналізи. Гемеджи додала, що Мемедемінову залишилося відбувати покарання до кінця вересня поточного року. Захист подав клопотання про умовно-дострокове звільнення політв’язня.

Як повідомляв ATR.ua, адвокат Еміль Курбедінов раніше клопотав про умовно-дострокове звільнення Мемедемінова, але через етапування в’язня суд не встиг розглянути цей запит.

Нагадаємо, 22 березня 2018 року у селі Холмовка Бахчисарайського району російські силовики прийшли із обшуком до будинку громадського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова. Пізніше його арештували та незаконно етапували до Росії. 2 жовтня 2019 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Нарімана Мемедемінова до 2 років і 6 місяців позбавлення волі. Кримського татарина визнали винним у «публічних закликах до терористичної діяльності» через те, що він активно висвітлював порушення прав людини у Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ