Вступити до родини ATR

Кримськотатарська молодь у Києві збирає кошти на оновлення зображення національного прапора

24 червня 2020, 14:09
1669

На Оболонській набережній Києва 27 червня ініціативна група Kyiv QT (Kyiv Qirim Tatar) планує оновити найбільше зображення кримськотатарського прапора у столиці. Нині триває збір коштів, необхідних для закупівлі матеріалів.

ФОТО: Ельвір Сагірман (архів)

ФОТО: Ельвір Сагірман (архів)

Про це повідомив один із ініціаторів акції з оновлення прапора Арсен Тартан у Facebook. Зокрема, він зазначив, що залишилося зібрати ще майже 23 тисячі гривень.

«У суботу ми відновлюємо найбільший кримськотатарський прапор та прапор України, що (зображені — ред.) на Оболонський набережній. Загальна площа: 1650 м2 (кримськотатарський та український прапори). Вартість матеріалів: 52 тис. 606 гривень (ґрунтування та два шари фарби). Вже зібрано: 29 тис. 774 гривень. Ще треба: 22 тис. 828 гривень», — зазначив Тартан.

Нагадаємо, що цьогоріч у різних містах України 26 червня відбудуться заходи, присвячені Дню кримськотатарського прапора. Зокрема, у Києві очікується підняття кримськотатарського прапора на флагштоку біля будівлі МЗС, хода вулицями столиці, автопробіг та мітинг на Майдані Незалежності. На Херсонщині відбудеться церемонія підняття кримськотатарського та українського стягів на адмінмежі із Кримом, а також — автопробіг.

Як відомо, щороку 26 червня кримські татари відзначають День національного прапора. Датою святкування був обраний перший день другого Курултаю кримськотатарського народу, що відбувся 26–27 червня у Сімферополі у 1991 році. 22 липня 2012 року Курултай кримськотатарського народу V скликання доручив Меджлісу кримськотатарського народу розробити і представити для затвердження Курултаєм кримськотатарського народу VI скликання Положення «Про національний прапор кримськотатарського народу». У ньому регулюється питання опису, порядку офіційного використання і правового захисту національного прапора кримськотатарського народу.

Зазначимо, що на телеканалі ATR 26 червня відбудеться марафон, присвячений Дню кримськотатарського прапора. Дивитися прямий ефір можна на сайті телеканалу або в YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ