Вступити до родини ATR

МЗС: Голосування за зміни у Конституцію РФ у Криму матиме політичні наслідки для Москви

29 червня 2020, 13:57
1205

У МЗС України заявили, що організація Росією голосування щодо внесення змін до Конституції РФ в окупованому Криму та на Донбасі матиме для Москви політичні й правові наслідки.

Таку думку висловив заступник очільника Міністерства закордонних справ Василь Боднар у коментарі Інтерфакс-Україна.

«Організація голосування на окупованій території українського Криму, а також організація участі в голосуванні осіб, які є власниками незаконно виданих паспортів РФ, матиме для РФ політичні і правові наслідки. Міжнародне співтовариство має досить широкий інструментарій для відповідного реагування: від політичних заяв про засудження дій РФ до невизнання результатів в частині окупованих територій і розширення санкцій і політичного тиску. Продовження терміну перебування Путіна при владі — це продовження агресивної політики Росії. Наше суспільство і світ мають це розуміти», — наголосив дипломат.

Боднар також додав, що Київ вже звернувся до міжнародних партнерів із проханням засудити організацію цього голосування в окупованих Криму і ОРДЛО, зокрема — шляхом посилення санкційного тиску на РФ.

Як відомо, у Росії та на окупованих нею територіях Криму та Донбасу з 25 червня по 1 липня відбувається голосування щодо поправок до Конституції РФ. Зокрема, ці поправки дозволять чинному президенту Володимиру Путіну знову балотуватися на цей пост у 2024 році. Загалом Путін зможе залишатися при владі до 2036 року.

Раніше у Міністерстві закордонних справ України заявили, що проведення цього плебісциту на окупованому півострові є незаконним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ