Вступити до родини ATR

Шмигаль назвав умову повернення до жорсткого карантину

30 червня 2020, 16:08
889

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд визначив показник, при перевищенні якого в Україні може бути введений жорсткий карантин. Обмеження можуть посилити, якщо кількість активних хворих на 100 тисяч населення досягне 60 осіб.

ФОТО: прес-служба Кабміну

ФОТО: прес-служба Кабміну

Про це він сказав в інтерв'ю BBC. Зокрема, Шмигаль заявив, що Кабмін контролює один із головних показників захворюваності на коронавірус. Наразі цей параметр становить 50 хворих на 100 тисяч населення.

«Ми зробили для себе ліміт у 60 хворих. Це буде момент, при якому треба буде посилювати карантинні обмеження вже на рівні країни і окремих областей», — наголосив прем'єр-міністр.

За його словами, Україна вийшла із загального жорсткого карантину, але окремі області, наприклад Львівщина, сьогодні — «античемпіон» із захворюваності, там карантин посилений.

«Ми зараз маємо перевагу порівняно із часом запровадження карантину у березні. У нас готова медична система: ми закупили засоби індивідуального захисту, забезпечили як мінімум перший рівень для першої хвилі медичних закладів, ми підготували медичну систему морально. Суспільство встигло морально підготуватися, ми не отримали в країні паніку, яка б призвала до дестабілізації медичної системи і збільшення жертв. Першу хвилю ми пройшли спокійно у помірному сценарії», — додав Денис Шмигаль.

Раніше стало відомо, що президент Володимир Зеленський закликав готуватися до другої хвилі епідемії COVID-19 в Україні через стрімку динаміку захворюваності.

Нагадаємо, станом на ранок 30 червня в Україні лабораторно підтверджено 44,3 тис. випадків COVID-19. За добу зафіксували 706 нових інфікованих. Раніше Кабмін ухвалив рішення про продовження дії «адаптивного» карантину в Україні до 31 липня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ